GİRİŞİMCİLİK
İş Kurmak İstiyorum Ne İş Yapabilirim? – 2023 EN KARLI İşler!
Oradan buradan artırarak üç beş bir şeyler biriktirdiniz ve elinizde şu an bir miktar para bulunuyor. Peki, düşük sermaye ile ne iş yapabilirim diye düşündünüz mü? Ben düşündüm! Sizler için araştırdım ve bazı öneriler ile geldim!
Az da olsa birikmiş bir param var nasıl iş kurarım diyenler! Güzel haber, yeni bir iş kurmak, para kazanmak için öyle çok da büyük rakamlara ihtiyacınız yok.
Yapılacak çok fazla iş fikri var! Üstelik bunlardan bazıları eminim ki hiç aklınıza dahi gelmedi. Küçük sermayeli iş fikirleri de sizlere büyük paralar kazandırabilir. Ne iş kurabilirim diye düşünüp durmayın! Önemli olan doğru işi ve stratejiyi bulmak değil mi, zaten?
İş kurmak istiyorum ne iş yapabilirim? diye soruyorsanız yazımızı okumaya devam edebilirsiniz.
İçindekiler
İş Kurmak İstiyorum Ne Yapabilirim?
Düşük sermayeli işler az param var ne iş yapabilirim diye düşünmeyin! İyi paralar kazanmak için elbette iyi ve yüksek miktarda sermayeler gerekiyor. Evet, ama herkesin sermayesi yeterli gelmediği için eldeki para ile iş tutmak ve yeni bir iş kurmak her zaman daha doğru bir karar olacaktır.
Elimdeki sermaye çok az diyenler için belki de daha önce ”ben bu işi yapabilirim” diye düşünmediğiniz önerilerle karşınızdayım. Bu arada ne iş yapabilirim diyenler için Sermayesiz Para Kazanma başlıklı yazım da ilgi çekebilir!
1- Sağlık Turizmi Komisyonculuğu
Türkiye’nin ihracat gelirlerinin çok büyük bir kısmını sağlık turizmi oluşturuyor. Saç ekimi, tüp bebek, diş implantı, estetik cerrahi gibi alanlarda sağlık turizmi faaliyeti sürdürebilirsiniz. Yurt dışından gelen kişilere hizmet vereceğiniz için kazancınız döviz bazlı olacaktır.
Sağlık turizminde aracılık faaliyeti yaparak döviz geliri elde edebilirsiniz. Bu sektörde kâr marjı oldukça yüksek. KOSGEB tarafından da çeşitli destekler mevcut.
Şirket kurma, ofis açma, ofis malzemeleri alma, personel çalıştırma durumlarına göre maliyetiniz değişiklik gösterecektir.
Geliriniz ise kazandırdığınız müşteri sayısına göre değişiklik gösterecektir. Komisyonculuk faaliyetinden ilgili sağlık işlemine konu olan tutarın belli bir yüzdesi kadar alırsınız. Bu tutarı %10 dolaylarında tutabilirsiniz. Örneğin 20.000 $ değerinde sağlık hizmeti alan bir müşteriyi ilgili şirkete kazandırdığınızda 2.000 $ gibi net bir kazancınız olacaktır.
- Maliyet: En az 800.000 TL
- Kazanç: Satış yapılan tutarın %10-20 aralığı
2- Smoothie Bar Açmak
Türkiye’de yaygın olmayan bir iş fikriyle karşınızdayım. Smoothie barı açmak… Smoothie tarifleri son dönemde oldukça popüler. Küçük bir stant açarak bu işi yapabilirsiniz. Birbirinden farklı tarifler bularak satış gerçekleştirebilirsiniz.
Ne iş yapabilirim diye düşünüyorsanız mutlaka değerlendirmelisiniz. Smoothie barı açmak için küçük bir tezgâha ihtiyacınız olacaktır.
Yaklaşık 10.000 TL’ye güzel bir tezgâh alabilirsiniz. Smoothie hazırlayacağınız malzemeler için buzdolabı da dâhil olmak üzere yaklaşık olarak 30.000 TL’ye ihtiyacınız olacak. Kira da çok değişken olmakla beraber ortalama 15.000 TL gibi bir ödeme gerekecek. Ek masraflar için de 10.000 TL düşündüğümüzde en az toplam 65.000 TL’ye ihtiyacınız olacaktır.
Kazancınız satış oranınıza göre değişiklik gösterecektir. Piyasa koşullarını değerlendirerek rekabetçi bir fiyat belirlemek adına uygun kâr marjıyla çalışabilirsiniz. Smoothie tarifleri yüksek maliyet gerektirmediği için yüksek kâr marjıyla çalışabilirsiniz. Ortalama %30 kâr ile çalışmanız mümkündür.
- Maliyet: En az 65.000 TL
- Kazanç: Satışa göre değişmekle beraber %30 kâr
3- Tarım Drone Hizmeti
Dronelar son dönemde oldukça yaygın kullanım alanına sahip. Ne iş yapabilirim diye düşünüyorsanız mutlaka tarım drone hizmeti vermeyi değerlendirebilirsiniz. Düşük sermaye ile bu işi yapabilmeniz mümkün değil, ancak param var ne iş yapabilirim diyenler için çok kazançlı bir seçenek.
Zirai drone almak için 2023 itibarıyla yaklaşık olarak 300.000 TL’ye ihtiyacınız olacak. İlaçlama işlemleri için de tarım ilacı stoğunuz olmalı. Bunun için yaklaşık olarak 30.000 TL masrafınız olabilir. İlgili yasal işlemleri yaptıktan sonra hizmet vermeye başlayabilirsiniz. Ek masraflar için de 30.000 TL’ye ihtiyacınız olduğunu düşünürsek bu iş için yaklaşık olarak 360.000 TL gideriniz olacak.
Kazancınız ilaçlama yapılan arazi sayısı ve boyutuna göre değişiklik gösterecektir. Dönüm başına yaklaşık olarak 30 TL kazanç sağlayabilirsiniz. Örneğin 1000 dönümlük bir alanı ilaçlama faaliyetinden 30.000 TL kazanabilirsiniz.
- Maliyet: En az 360.000 TL
- Kazanç: Dönüm başına 30 TL
Popüler yazı: Yeni İş Fikirleri
4- Nail Art Stüdyosu Kurmak
Nail art stüdyoları son dönemin yaygın işlerinden birisi. Tırnak tasarımı yaparak para kazanabilmeniz mümkün! Nail art stüdyosu için belli bir miktar paraya ihtiyacınız var. Ne iş yapabilirim diyorsanız değerlendirebilirsiniz.
Nail art stüdyosu açmanın maliyetlerini incelediğimde yaklaşık olarak 400.000 TL’lik bir tutar çıkıyor. Fiyatların değişkenliği ve ek masrafları da düşündüğümüzde bu iş için en az 400.000 TL’ye ihtiyacınız olacak.
Kazancınız ise protez tırnağın türüne göre değişiklik gösterecektir. Vereceğiniz her bir protez tırnak için kazancınız ortalama olarak 350 TL civarlarında olacaktır.
- Maliyet: En az 400.000 TL
- Kazanç: Hizmet türüne göre değişmekle beraber satış başına ortalama olarak 350 TL
5- Online Takı Satışı Yapın
Ne iş yapabilirim internette diye düşünüyorsanız online takı satışını önerebilirim. Takıları hazır alıp satabileceğiniz gibi gerekli malzemeleri alarak kendiniz de takıları üretebilirsiniz. Videolu anlatım yapan birçok takı videosu bulunmakta.
Bunun için yüksek tutarlarda sermayeye ihtiyacınız yok. E-ticaret yapabilmeniz için şirket kurulumu yapmanız gerekir. Bunun için yaklaşık olarak 8.000 TL’ye ihtiyacınız var.
E-ticaret sistemi kullanacaksanız yaklaşık olarak 15.000 TL’lik gideriniz olacaktır. Tanıtım ve reklam faaliyetleri için de 5.000 TL’lik bir bütçe ayırabilirsiniz. Kazancınız satış miktarınıza göre değişiklik gösterecektir. Maliyetinize göre %20 kâr marjı ile çalışabilirsiniz.
- Maliyet: En az 28.000 TL
- Kazanç: %20 kâr marjı
6- Oyun Evi Açmak
Çocuklarının sosyalleşmesini isteyen ebeveynler, çocuk oyun evlerine çok büyük rağbet gösteriyor. Çalışan anne – babalar için bakıcı maliyetleri giderek artıyor.
Gerekli şartları yerine getirdiğinizde ve başarılı bir oyun ablasıyla çalıştığınızda işinizi yürütebilmeniz mümkün. Aktiviteler için seçtiğiniz ürünlere bağlı olarak başlangıç sermayesi değişiklik gösterebilir. Ancak ne iş yapabilirim diyorsanız kesinlikle oyun evi açmayı değerlendirmelisiniz.
Oyun evi açmak için maliyetiniz yaklaşık olarak 200.000 TL civarında olacaktır. Ancak kapsamlı hizmet noktasında maliyetleriniz artış gösterebilir. Kazancınız ise hizmet türüne bağlı olarak değişecektir. Ancak %30 kâr marjı ile çalışabilirsiniz.
- Maliyet: En az 200.000 TL
- Kazanç: %30 kâr marjı
7- Hobi Dükkânı Açmak
İş kurmak istiyorum, ne iş yapabilirim diye düşünüyorsanız, bir diğer iş fikri hobi dükkânı açmak. Burada ürettiğiniz ürünlerin satışını gerçekleştirebileceğiniz gibi toptan hobi ürünleri alarak da satış yapabilirsiniz. Ayrıca işlerinizi ilerlettiğinizde birkaç eğitmen işe alarak hobi eğitimleri verebilirsiniz.
İlerleyen dönemlerde bu işi internet ortamında da yaparak kazancınızı katlayabilirsiniz. Hobi dükkânı açmak için ciddi bir sermaye gerekmiyor. Ancak sermayenizin olması, her duruma karşı oldukça iyi bir avantaj!
Hobi dükkânı açmak için başlangıç maliyeti olarak en az 300.000 TL’ye ihtiyaç duyacaksınız. Kazancınızı artırmak için ürün çeşitliliği sağlamanız gerekiyor. Ürün çeşitliliğine göre maliyetleriniz değişiklik gösterecektir.
Kâr marjı olarak %30-40 oranını belirleyebilirsiniz.
- Maliyet: En az 300.000 TL
- Kazanç: Kâr marjı %30-40
8- Esnaf Kurye Olmak
Mesleğim yok ne iş yapabilirim diyenlere özel bir iş fikrim var! Esnaf kurye işiyle, motor ehliyetine sahip herkes yüksek kazançlar elde edebilir. Günümüzde kurye olarak iş yapabilmek için bazı şartlar bulunuyor. Öncelikle şahıs şirketi açmanız gerekiyor. Sonrasında bir motosikletiniz olmalı ve işe başlayabilirsiniz.
Şirket kurmak için maliyetiniz yaklaşık olarak 5.000 TL olacaktır. Kuryelik yapmak için ihtiyaç duyacağınız motosiklet, ortalama olarak 40.000 TL civarında olacaktır. Daha kaliteli motosiklet alabilmeniz de mümkündür. Ek masraflarla birlikte toplamda 50.000 TL ile bu işe girebilirsiniz.
- Maliyet: En az 50.000 TL
- Kazanç: Ortalama olarak aylık 20.000 TL
Esnaf kurye olmak hakkındaki tüm bilgiler yazımızda!
9- Kahve Dükkânı Açmak
Kahve tüketimi giderek artıyor. İnsanların kahve içebileceği bir dükkân açma fikri oldukça mantıklı görünüyor. Ne iş yapabilirim düşüncesinde dükkân açmayı düşünüyorsanız, kahve konseptini belirleyebilirsiniz.
Küçük bir dükkân açmak için ihtiyaç duyacağınız tutar, 150.000 TL civarında olacaktır. Kahve yapmak için gerekli makinelerden ihtiyaç duyacağınız malzemelere kadar 50.000 TL‘ye ihtiyaç duyabilirsiniz. Ek masrafları da düşündüğümüzde 200.000 TL ile bu işe girebilirsiniz.
- Maliyet: En az 200.000 TL
- Kazanç: Maliyetinize göre yaklaşık %50 kâr marjıyla çalışabilirsiniz.
10- Danışmanlık Şirketi Kurmak
Belirli bir konu hakkında yeterince bilginiz ve tutkunuz varsa danışmanlık yapabilirsiniz. Kendiniz bu işe başlayabilir ve işinizi büyüttükten sonra diğer danışmanları çalıştırabilirsiniz. Kendi işimi yapmak istiyorum, ne iş yapabilirim diyorsanız danışmanlık güzel bir fikir! İşte danışmanlığını yapacağınız bazı iş fikirleri!
- Emlak Danışmanlığı
- Sosyal Medya Danışmanlığı
- İnsan Kaynakları Danışmanlığı
- Pazarlama Danışmanlığı
- Muhasebe Danışmanlığı
- Yurt Dışı Eğitim Danışmanlığı
Yukarıdaki işlerin her biri için ofis ve şirket kurma maliyetleriniz olacaktır. Bunun için yaklaşık olarak 100.000 TL’ye ihtiyaç duyacaksınız. Faaliyetinize göre personel çalıştırabilirsiniz. Her bir personel için 15.000 TL gideriniz olur. Ek masraflar için 30.000 TL bütçe ayırabilirsiniz. Bu iş için yaklaşık olarak ortalama 200.000 TL’ye ihtiyaç duyacaksınız.
- Maliyet: En az 200.000 TL
- Kazanç: Danışmanlık hizmetleri için hizmet türüne göre kazancınız değişiklik gösterecektir. Danışmanlık hizmeti kapsamına göre ortalama olarak 2.500 TL kazanabilmeniz mümkün.
Emlak danışmanlığında kazanacağınız tutarlar kanunlarca belirlenmiştir. Emlak komisyonculuğu faaliyetinde gayrimenkul satışı için alıcı ve satıcıdan %2 olmak üzere satış tutarı üzerinden toplam %4 + KDV kazancı sağlarsınız. Kiralama faaliyetlerinden bir kira bedeli + KDV şeklinde kazanç sağlayabilirsiniz.
11- Terrarium Satın
Terrarium’dan yapılan ürünlerin satışı oldukça fazladır. Yeteneğinizle para kazanmak için güzel bir fikir! Müşteri bulmak için öncelikle çiçekçilerden başlayabilirsiniz. Maliyetinize oranla kâr marjınızı rahatlıkla %50 dolaylarında tutabilirsiniz.
- Maliyet: En az 50 TL
- Kazanç: Ortalama olarak 200 TL
12- Ev Yemekleri Lokantası Açın!
Ne iş kurabilirim diye düşünmeye son! Düşük sermaye ile ne iş yapabilirim? sorusuna verebileceğim güzel bir yanıt var. Ev yemekleri lokantası açabilirsiniz. İnsanlar her zaman dışardan yemek yerler ancak günümüzde birçok kişi ev yemeklerine hasret.
Eğer gerçekten el lezzetine güvendiğiniz kişiler varsa ya da bu konuda kendinize güveniyorsanız, bu seçeneği düşünün! Çalışma yerlerinin, ofislerin çok olduğu yerlere ev yemekleri lokantası açabilir ve kâr marjınızı inanılmaz derecede artırabilirsiniz.
Eğer evde ne iş yapabilirim diyenlerdenseniz, Evde Para Kazanma Yolları için hazırladığım listeyi okuyabilirsiniz.
- Maliyet: En az 500.000 TL
- Kazanç: Ortalama olarak aylık 20.000 TL
13- En Kârlı İşler – Büfe Açabilirsiniz!
Az sermaye ile ne iş yapılır derseniz, büfe açma düşüncesini değerlendirebilirsiniz. En kârlı işler arasında bu başlığı değerlendirebiliriz. Büfe açarak her yerde kazanç elde etmeniz mümkün. Özellikle etrafta büfe olmayan bir konum bulursanız, kesinlikle kazançlı çıkarsınız.
Düşük sermaye ile yapılacak işler arasında belki de en kolay ve kazançlı olan fikirlerden birisi. Örneğin bir mahalle arasına açacağınız büfe ile de rahatlıkla kazanabilirsiniz, işlek bir konumda açacağınız büfeyle de… Hadi iş fikirleri için devam edelim! 🙂
14- Yapılabilecek İşler – Pazarcılık Yapın!
İş fikirleri, en garantili işler arasında yer alan pazarcılık, çok az para ile yapılabilecek güzel işlerden bir tanesidir. Düşük sermayeli işler için sizlere pazarcılık yapmayı öneriyorum!
Satacağınız ürün ne olursa olsun düşük tutar da olsa elinizdeki para yeterli olacaktır. Eğer ürünü belirleyip pazar yerinizi de hazırladıysanız, işte şimdi para kazanmaya hazırsınız. İster patlıcan domates biber satın ister kıyafet… Pazarda her şeyin bir alıcısı vardır.
Özellikle bu işi büyük semt pazarlarında yaparsanız çok yüksek paralar kazanabilirsiniz. Terlik satarak güzel paralar kazanabilirsiniz mesela. Ne iş yapabilirim diyenler, ürün yelpazeniz çok geniş ve size kalmış! Haliyle kazanç ve maliyetler tamamen farklılık gösterir.
İlgili içerik: Evde Yemek Yapıp Satmak
15- Midyeci Dükkânı Açın!
Sokakta midye dolma satarak para kazanabilirsiniz! Hem de öyle bir kazanırsınız ki! Bunun için tercih edeceğiniz lokasyon çok önemli.
Mesela, barlar sokağının giriş kısımlarında, sahil kenarlarında, lunapark gibi yerlerde midye dolma tezgahınızı kurabilirsiniz.
İsterseniz bunun için küçük ama sevimli bir dükkân da açabilirsiniz. Hatta benden size tavsiye, sunum tercihinizi yukarıda paylaştığım görseldeki gibi farklı ve ilgi çekici bir şekilde yapmanız yönünde.
İnsanlar artık, yiyeceklerin lezzeti kadar sunum ve görsel özelliklerine de dikkat ediyor. Yani müşteri çekebilmeniz için işin her yönünde farklı olmayı denemelisiniz.
- Maliyet: En az 150.000 TL
- Kazanç: Ortalama olarak aylık 20.000 TL
İlgili içerik: Ücretsiz Bayilik Veren Firmalar
16- Pasaj İçinde Çay Ocağı Dükkanı Açın!
Bir bardak çayın kâr marjı sizce nedir? Hazır mısınız, söylüyorum! 1 bardak çayın satışında %100 kâr elde edersiniz. E gerisini de siz düşünün artık. Özellikle 50.000 TL sermaye ile ne iş yapabilirim diyorsanız, bence işlek bir caddede, pasaj içinde, iş hanında küçük 5 – 10 tabure atabileceğiniz bir çay ocağı dükkânı açabilirsiniz.
Hatta bunun için hazırladığım Çay Ocağı Dükkanı Açmak başlıklı yazımı da okumanızı tavsiye ediyorum! Bu arada biliyor musunuz, KOSGEB çay ocağı dükkânı açmak isteyenlere yardımcı oluyor!
Gerekli şartların sağlanması ve onay süreci de tamamlandıktan sonra KOSGEB Hibe desteği olarak 50.000 TL’ye kadar yardım almanız mümkün.
- Maliyet: En az 200.000 TL
- Kazanç: Ortalama olarak aylık 20.000 TL
17- Şirin Mi Şirin Bir Vitamin Bar Açın!
Türkiye’de olmayan iş fikirleri arasında olan bir işti. Şimdi Türkiye’de de çok fazla iş fikri olarak tercih ediliyor. Egzotik, tropikal meyvelerini tercih edeceğiniz bir vitamin bar açmaya ne dersiniz?
Ne iş yapabilirim diye soruyorsanız, hastane, okul, sahil kenarlarında, çarşı pazarda, bölgenizin en işlek caddesinde, lunapark alanlarında, benzin istasyonlarında, dinlenme tesislerinde, otobüs terminallerinde, AVM’lerde vitamin bar açarak para kazanabilirsiniz.
Üstelik yaz aylarında bu işten para kazanmamanız gibi bir durum söz konusu dahi olamaz. Bu arada lafı açılmışken Yazın Para Kazandıran İşler konulu içeriğimi okumuş muydunuz?Vitamin bar işi, o kadar kolay bir iş ki…
Hem de eğlenceli. Eğer lokasyonunuz güzelse para kazanamamanız gibi bir durum söz konusu dahi değil. Örnek: Büyük 1 bardak greyfurt suyuna giden ortalama meyve sayısı 3 olsun – karton bardağı + pipeti ile maliyeti size 2-3 TL olup satışı ortalama 15 TL’den olacaktır!
- Maliyet: En az 100.000 TL
- Kazanç: Ortalama olarak aylık 18.000 TL
18- Ne İş Yapabilirim Ticaret – Mal Getirmek
Şimdi toptan ne iş yapabilirim sorusunun cevabını vereceğim. Çin’den mal getirip satan birçok kişi var. Çin’deki ürünler malumunuz çok ucuz. O nedenle birçok kişi Çin’den birbirinden çeşitli ürünler getirtiyor.
Nasıl tedarik edeceğiniz konusunda internette bir araştırma yapabilirsiniz.Ne iş yapabilirim ticaret için diyorsanız uygun bir iş fırsatı olacaktır. Örneğin basit mutfak araç gereçleri, takı, aksesuar, çanta satın alıp, burada daha yüksek fiyata satabilirsiniz.
Evde ne iş yapabilirim diyenlere de harika fırsatlar var. Hatta kendinize bir dükkân açıp, toptan getirttiğiniz ucuz ürünleri satabilirsiniz.
19- AVM’lere Stant Açmak!
Artık Türkiye’nin hemen hemen her şehrinde AVM var. Hepsi de günlük binlerce ziyaretçi ağırlıyor. Böylesine ziyaretçi alan bir yeri yatırım için düşünmez misiniz? Kozmetik, takı, aksesuar, ya da gıda standları açmayı düşünebilirsiniz.
Ben ne iş yapabilirim diye kara kara düşünmeyin…Harekete geçin ve size en uygun olan iş fırsatını yakalayın. Sıfırdan iş kurmak belki gözünüzü korkutuyor olabilir ancak patlayacak iş fikirleri sayesinde sermayenizi çok iyi şekilde kullanabilirsiniz. İş kurmak istiyorum ne iş yapabilirim sorusuna yanıtlarla devam edelim.
20- Oto Yıkama Dükkanı Açmak
Düşük sermaye ile ne iş yapabilirim? Mesela oto yıkama dükkanı açabilirsiniz! Şaşırdınız değil mi? Size önü açık ve kâr marjı yüksek iş fikirleri sıralamaya devam ediyorum. Oto yıkama dükkânı ile düşük sermayeyi yüksek gelire çevirebilirsiniz.
Konum olarak rakipsiz ve işlek bir yere oto yıkama dükkânı açabilirseniz, aylık cironuz çok yüksek olacaktır. İşinizde kalitenizi ön plana çıkarmalı ve tercih edilen olmalısınız. Az sermaye ile yapılabilecek işler için gayet uygun. Makineleri ve malzemeleri olabildiğince uyguna almanız gerektiğini unutmayın.
- Maliyet: En az 500.000 TL
- Kazanç: Ortalama olarak aylık 22.000 TL
21- Hediyelik Eşya Dükkânı Açmak
Ne iş yapabilirim diyenlere ilgili bir başlık! Hediyelik eşya dükkânları her zaman ilgi görür. Özellikle gerçekten güzel ürünler satan hediyelik eşya dükkânlarının kâr marjı yüksek oluyor. Yarı fiyatına aldığınız ürünleri iki katına satabilirsiniz.
İlginç, orijinal ürünleri satabilirsiniz. Bunun için iyi bir tedarikçi bulmalısınız… Bu da biraz size kalıyor. Orijinal fikirlerle dükkânınızı doldurursanız, bence başarısız olmanız imkansız. Arz talep ilişkisini bu noktada iyi değerlendirmeniz gerek. Küçül iş fikirleri arayanlara iyi bir seçenek. 🙂
- Maliyet: En az 150.000 TL
- Kazanç: Ortalama olarak aylık 18.000 TL
22- Tuhafiye Dükkânı Açın!
Hiç aklınıza gelmiş miydi? Tuhafiye dükkânı açmak isterseniz bunu rahat bir şekilde 50.000 TL para ile yapılabilecek işler arasında düşünebilirsiniz. Elbette ilk etapta, birkaç ay boyunca kazandığınızı da biraz yatırım olarak kullanırsınız; ancak sonrasında gelsin paralar.
Zaten tuhafiyecilerde yok yoktur. Satacağınız ürünlerin yelpazesinde iğne, firkete, düğme, boncuk, pul, makas, ip, yün, şiş, tığ, cımbız, makas, kumaş, tül, zımba, çıtçıt, kopça, dantel, kayış, toka gibi daha onlarcasını sayabilirim.
Ne iş kurabilirim için bu cevap hoşunuza gittiyse maliyet ve kazançlar hakkında detaylı bilgi için tuhafiye dükkanı açmak yazısını okuyabilirsiniz.
23- Girişimcilik Fikirleri – Seracılık İşine Girin!
Düşük sermaye ile yapılacak işler diyerek girişimcilik fikirleri mi arıyorsunuz? Hem doğaya, hem insanlığa, hem de cebinize faydalı bir fikirle geldim! Sera işinde tutunabilirseniz, kâr marjınız çok yüksek olacaktır.
Bana göre bir sera kurmak şimdiye kadar üstlendiğiniz en tatmin edici eylem olabilir. Ayrıca size bir bilgi vereyim mi? Aklınıza gelebilecek her yerde seranızı kurabilirsiniz. Mesela, bir çiftlik veya küçük bir kasaba, şehir merkezinde de olabilir.
Bu arada bitkilere ve topraksız tarım ürünlerine olan talep son yılarda %300 artış gösterdi. Dolayısıyla her türlü fideye fazlasıyla rağbet var. Seralarla ilgili büyük çapta bir araştırma yaparak kollarınızı sıvayabilirsiniz
Doğru pazarı belirleyin, pazar segmentlerini iyice gözlemleyin.
Örnek: Manav, market zincirleri, bakkallar, pazarlar, köy ürünü satan stantlar…
24- Butik Açmak
En az gıda sektörü kadar kazançlı ve önü açık bir iş fikri! Düşük sermaye ile ne iş yapabilirim diyen kadınlar için özellikle tavsiye edebileceğim bir başlık. Butik açmak için ucuz tekstil firmaları, toptancılar ile anlaşabilirsiniz.
Hatta internet ile satışlarınızı destekleyebilirsiniz. Artık insanlar internetten kıyafet alışverişi yapmayı daha çok tercih ediyor. Siz de kendinize bir Instagram butik hesabı oluşturabilir ve reklam vererek daha çok kitleye ulaşabilirsiniz.
Butik Açmak hakkında tüm bilgileri paylaştığım yazıyı okuyarak daha çok bilgi sahibi olabilirsiniz.
25- Telefon Aksesuar Dükkanı Açmak!
Oldukça değişik bir başlıkla yazımı sonlandırmak istedim. Telefon sektörü böylesine gelişmişken, telefonların olmazsa olmaz aksesuarları için bir dükkân açmayı neden düşünmeyesiniz? Düşük sermaye ile para kazanma fikri arayanlara güzel bir başlık.
Telefon kılıfları, kulaklıklar, telefon askıları, süsler birçok kişinin vazgeçemedikleri arasında… Üstelik ucuza alıp, pahalıya satabileceğiniz birçok ürün yelpazesi var.
- Maliyet: En az 500.000 TL
- Kazanç: Ortalama olarak aylık 25.000 TL
Düşük sermaye ile kurulacak işler nelerdir? Sorusunun son yanıtına gelelim…
Az Sermaye ile Yapabileceğiniz Diğer İşler
Düşük sermaye ile iş kurmak nasıl olur diyenlere kısa bir listem daha var. Merak etmeyin bu sefer uzatmayacağım: Şu maddeleri incelemenizi öneriyorum!
- Elektronik Malzeme Satışı
- Köfteci
- Oto Tamircisi
- Bilgisayar Teknik Servisi
- Yaşam Koçluğu
- Şarküteri Dükkânı Açmak
- Fast Food
- Atari Salonu Açmak
- Salep Tohumu Yetiştiriciliği
- Hisse Senedi Alıp Satmak
- Trüf Mantarı Yetiştiriciliği
- Hindi Yetiştiriciliği
- Tavuk Pilavcı Açmak
Yatırımınızı bayilik alarak da yapabilirsiniz. Bunun için BAYİLİK kategorimizi de incelemenizi öneriyorum!
Bir önceki yazımız olan Oto Yıkama Dükkanı Açmak – 2023 Kazanç Bilgisi! başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.
GİRİŞİMCİLİK
Kuyumcu Dükkanı Açmak 2023 | Şartları ve Maliyet Bilgisiyle!
Kuyumcu açmak istiyorum diyorsanız sizlere rehber bir içerik hazırladık! Kuyumcu dükkanı açmak için bilmeniz gereken tüm detayları inceledik… Kuyumcu nasıl açılır, tam anlamıyla öğreneceksiniz. Ek olarak kuyumcu açma maliyeti hakkında da bilgiler bulabileceksiniz. Kuyumculuk nasıl yapılır diyorsanız, bu içerikte her detayı öğreneceksiniz. Özellikle kuyumcu dükkanı açmak için kaç kilo altın gerekir gibi birçok soru soruluyor. […]
GİRİŞİMCİLİK
Butik Açmak 2023 | Maliyeti ve Kazancı! Butik Nasıl Açılır?
Giyim sektörü en çok kazandıran ve karlı sektörlerden bir tanesi. Butiklerde bu sektörde başarıyı yakalayanlardan… Butik açmak istiyorum kıyafetleri nereden alabilirim diye soruyorsanız, bu konuda bir düşünceniz yoksa, yazıyı okumaya devam edin! Ek olarak toptancılara ulaşma yöntemlerine de değineceğiz. Sermayenizi değerlendirecek, kendinize göre bir iş arıyorsanız, butik açma aradığınız iş olabilir. Fakat iş hakkında mutlak […]
- EVDE EK İŞ8 ay önce
İŞKUR Evde Paketleme İşi 2024 – BAŞVURU FORMU!
- EVDE EK İŞ1 yıl önce
Evlere Sabun Paketleme İşi Veren Firmalar Telefon Numaraları (GÜNCEL-2023)
- EVDE EK İŞ1 yıl önce
Evde Çorap Paketleme İşi Veren Firmalar – 2023 İLETİŞİM
- EVDE EK İŞ1 yıl önce
İzmir’de Evlere Paketleme İşi Veren Yerler – 10.000 TL KAZAN
- EVDE EK İŞ1 yıl önce
Ankara Evlere İş Veren Firmalar – 2023 Telefon Numaraları!
- EVDE EK İŞ1 yıl önce
LC Waikiki Evlere İş Veriyor Mu? – AYDA 12.000 TL KAZANÇ!
- EVDE EK İŞ1 yıl önce
İstanbul Evlere Paketleme İşi Veren Firmalar 15.000 TL KAZAN!
- EVDE EK İŞ1 yıl önce
Evde Paketleme İşi Veren Firmalar – 81 İlde Başvuru Bilgisi!