GİRİŞİMCİLİK
Büyükbaş Besi Çiftliği Kurmak – Nasıl Kurulur? Maliyeti?

Büyükbaş besi çiftliği kurmak Türkiye’de oldukça kar getirecek bir iş fikri olarak karşımıza çıkıyor. Potansiyel olarak karlı bir yatırım fırsatı olmasından kaynaklı olarak birçok kişi tarafından araştırıluyor. Elbette bunun için bilinmesi gerekenler var.
Büyükbaş hayvan çiftliği kurmak düşünüldüğü kadar kolay bir iş değildir. Planlanması gereken bir çok aşama vardır. Sizler için bunları araştırdım.
2023 Büyükbaş besi çiftliği maliyetine kadar en ayrıntılı bilgileri aktardım. Büyükbaş besi çiftliği nasıl kurulur? Öğrenmek için okumaya devam edin!
İçindekiler
Büyükbaş Besi Çiftliği Kurmadan Önce Bilmeniz Gerekenler

Büyükba besi çiftliği kurmak üzerine düşünülmesi gereken bir iştir. Ciddi bir sermaye gerektirir. Maliyet kısmında sizlere bunu ayrıntılı olarak anlatacağım. Bu çiftliği kurmadan önce bilmeniz gereken bazı konular var. Zira çiftliğinizin başarılı olup, devam etmesi için bu bilgiler çok önemli.
Büyükbaş besi çiftliği kurmak için yerin, barınma koşullarının, yem ve su kaynaklarının, veteriner hizmetlerinin, pazarlama stratejilerinin vs. doğru bir şekilde ele alınması ve irdelenmesi gereklidir.
Bu sektördeki rekabetin ve masrafların da göz ardı edilmemesi gerekiyor. Türkiye’de büyük baş çiftliği kurmak mantıklı bir fikir olabilir fakat bu işin yürümesi için doğru stretejiler, yönetme ve sermayenin önemi asla unutulmamalıdır.
Benzer Yazı: Tavuk Çiftliği Kurmak
Büyükbaş Besi Çiftliği Nasıl Kurulur?

Başarılı bir şekilde büyükbaş besi çiftliği açmak için doğru adımların atılması ve planlamanın iyi yapılması gerektiği konusunda hemfikiriz. Peki, adımları nasıl atmalıyız, nelere dikkat etmeliyiz? Bunları sizlere aktaracağım. Büyükbaş besi çiftliği nasıl kurulur? İşte şu adımlara dikkat ederek:
1- Gerekli Sermayenin Belirlenmesi
Büyükbaş besi çiftliği nasıl kurulur? İlk yapmanız gereken sermayenizi belirlemektir. 50 başlık mı 100 başlık mı yoksa 200 başlık besi çiftliği mi kuracaksınız?
Buna göre arazinizin büyüklüğü, gerekli olan diğer giderler belirlenir. Sermayenize en uygun olacak şekilde çiftliğinizi kurabilirsiniz.
girişimcinin, öncelikle çiftliğin kurulacağı bölgedeki arazi maliyetlerini, işletme maliyetlerini, hayvanların satın alma maliyetlerini, yem ve ilaç maliyetlerini ve diğer giderleri dikkate alması gerekmektedir.
Öneri: En Karlı İş Fikirleri
2- Çiftliğin Arazisi
Büyükbaş besi çiftliği kurmak için çifliğin konumu, arazisi çok önemlidir. Verimlilik oranı, yeşil alanı yüksek bir yerde olması ve çiftlik için mevzuat yönetmelklerine uygun bir yerde olması gerekiyor.
Sulak, bataklık ve baraj projesi kapsamındaki arazilerde hayvan çiftliği açılamıyor. Çiftlik arazisinin alanı remi görevlilerince belirlenen sağlık koruma bandı mesafesine yeterli uzaklıkta olması gerekiyor.
Alanın çevresi duvar ya da tel örgü ile çevrili olması gerek. Sağlık koruma bandı kuralını tamamlayıp, ruhsat almak için hayvansal atıkların giderilmesine olanak sağlayan fosseptik çukurları gereklidir. Ayrıca arazide su, elektrik tesisatlarının olması gerekiyor.
3- Çiftliğin Barınma Koşulları
Büyükbaş besi çiftliği kurmak için dikkat etmeniz gereken diğer adım, çiftlikteki hayvanların barınma koşullarıdır. Hayvanların sağlıklı bir şekilde yetiştirilmesi, çiftliğin başarısı için çok önemlidir.
Hayvanlar ihtiyaçlarını karşılayabilmesi ve besinlerini alabilmeleri için çevresel atıklardan etkilenmemelidir. Bu, hayvanların rahat edebileceği ve doğal ihtiyaçlarını karşılayabileceği bir ortamın oluşturulması anlamına geliyor.
4- Yem – Su Kaynakları
Büyükbaş besi çiftliği kurmak için yem – su en önemli unsurlardan. Hayvanların sağlıklı bir şekilde yetiştirilmesi için yem ve su kaynakları çok önemlidir. Hayvanlar yeterli ve düzenli şekilde beslenmesi gereklidir. Bunun için kaliteli yem ve su kaynakları gereklidir.
Bunun yanında büyükbaş besi çiftliğindeki en önemli gider kalemlerinden birisi yemdir. Bu gideri en aza düşürebilmek için arazinin yem bitkilerine yakın olması ve yetiştirilmeye uygun olması mühim bir konudur.
5- Veteriner Hizmetleri
Hayvan besi çiftliği kurmak için bir diğer adımınız veteriner hizmetini nasıl sağlayacağınızdır. Hayvanlarınızın sağlığı ve oluşabilecek hastalıkları sizin büyük zarar etmenize neden olabilir.
Düzenli olarak kontrol edilmeleri ve sağlık problemlerine zamanında müdahale edilmesi önemlidir.
6- Riskler
Büyükbaş çiftlik kurmak kazançlı fakat bir o kadarda riskleri olan bir iştir. Bu riskleri işin en başında belirlemeniz sizin için iyi olabilir.
Maliyetler, rekabet, doğal afetler, hayvanların sağlıkları gibi birçok riskle karşı karşıya kalabilirsiniz. Bu yüzden risklere karşı önlemleri almalısınız. Böylelikle en az zararla risklerden kurtulmuş olursunuz.
7- Pazarlama Stratejileri
Üretilen ürünlerin doğru bir şekilde pazarlanması, çiftliğin karlılığı için önemlidir. Bu nedenle, pazarlama stratejileri doğru bir şekilde belirlenmeli ve ürünlerin doğru bir şekilde pazara sunulması sağlanmalıdır. Büyükbaş besi çiftliği kurmak hakkında devam edelim.
Büyükbaş Besi Çiftliği Maliyeti

Büyükbaş besi çiftliği maliyeti, Türkiye’de birçok farklı faktöre bağlı olarak değişkenlik gösterebilir. Çiftliğin konumu, büyüklüğü, kullanılan ekipmanlar, hayvan sayısı, hayvanların beslenmesi, çalışanların maaşları ve diğer giderler gibi faktörler, maliyeti etkileyen unsurlardan bazılarıdır.
Sizlere örnek olarak bir maliyet hesaplaması yapacağım. 100 başlık besi çiftliği maliyeti hesaplayalım. Besicilik yapacaksanız dana almanız gerekiyor.
Ortalama hayvan başına 50.000 TL ödemeniz gerekecek diyelim. Hayvanları almak için 4 milyon TL‘niz olması gerekiyor. Yavru olanları tercih ederseniz daha düşük fiyata bulabilirsiniz.
Buna ek olarak arazi, arazinin koşullarının sağlanması, yem, su, elektrik, ahır, çalışanların giderleri hesaba katılarak bir hesaplama yapılmalıdır. Diğer tüm giderler farklılıklara neden olduğu için sizin tarafından hesaplanması daha doğru olacaktır. Ancak 100 baş hayvan için 10 milyon TL‘yi gözden çıkartabilmelisiniz.
Param yok ama iş kurmak istiyorum diyorsanız, yazımızı okuyabilirsiniz.
Büyükbaş Besi Çiftliği Kurmak için Hayvan Irkı Tercihi
Büyükbaş besi çiftliği kurmak isteyenlerin aklındaki en büyük sorulardan biri de hayvanın ırkı ne olmalı? Sorusudur. Besi çiftliği için kültür ırkları besi de daha çok tercih edilen ırklar arasında limuzin, belçika mavisi, kırmızı alaca, simental, şerole gibi ırklardır.
Kesime gittiğinde daha fazla randıman alabileceğiniz hayvanlardır. Yerli, kırma ırklarla bu işe giremez miyim? diyorsanız eğer tabi ki girebilirsiniz. Ancak kesimde yerli ırk size daha az bir randıman sağlayacaktır. Bunu da göz önünde bulundurmayı unutmayın.
Besi Çiftliği Kurmak İçin Devlet Destekleri

Hayvancılığın geliştirilmesi için devlet hayvancılıkla ilgilenecek olan vatandaşlara birçok destek sağlamaktadır. Büyükbaş besi çiftliği için devlet desteklerinden faydalanabilirsiniz.
Tarım ve Orman Bakanlığı Destekleri: Tarım ve Orman Bakanlığı, tarım ve hayvancılık sektöründe faaliyet gösteren işletmelere yönelik çeşitli destekler sağlamaktadır.
Bunlar arasında besi hayvancılığı için yatırım, modernizasyon ve işletme desteği gibi programlar yer almaktadır. Hayvancılık desteklemeleri altında aşı, hayvan başı ödeme, koruma gibi destekler söz konusudur.
Bir önceki yazımız olan Tekstil Atölyesi Açmak | 2023 MALİYET VE KAZANÇ BİLGİSİ! başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

GİRİŞİMCİLİK
Tekstil Atölyesi Açmak | 2023 MALİYET VE KAZANÇ BİLGİSİ!

Tekstil atölyesi açmak, birçok kişinin aklına gelen iş fikirleri arasında. Ancak bu konuda yeterli bilgi maalesef yok. Ben sizler için bu konuyu araştırdım ve ihtiyaç duyacağınız tüm bilgilere içerikte yer verdim! Tekstil işine girmek, yeterli sermayeye sahip olduğunuzda mantıklı seçimlerden birisi olacaktır. Çünkü kâr marjı oldukça yüksek bir iş alanı. Bu konuda yeteri kadar araştırma […]
GİRİŞİMCİLİK
Tavuk Çiftliği Kurmak – 2023 Maliyeti, Kazancı (REHBER YAZI)

Sermayesini karlı şekilde değerlendirmek isteyenler son zamanlarda sıklıkla tavuk çiftliği kurmak hakkında araştırma yapıyorlar. Sizlere en ayrıntısına girerek tavuk çiftliği nasıl kurulur? Anlatacağım. Konuyla ilgili en çok merak edilen tavuk çiftliği maliyeti 2023 yılında ne kadar? Bunun da ayrıntılarına ineceğim. Tavuk çiftliği hibe destekleri ve daha fazlası hakkında bilgi almak için atlamadan yazıyı okuyun! Tavuk […]
- EVDE EK İŞ2 ay önce
Evlere Sabun Paketleme İşi Veren Firmalar Telefon Numaraları (GÜNCEL-2023)
- EVDE EK İŞ2 ay önce
İŞKUR Evde Paketleme İşi 2023 – BAŞVURU FORMU!
- EVDE EK İŞ2 ay önce
Evde Çorap Paketleme İşi Veren Firmalar – 2023 İLETİŞİM
- EVDE EK İŞ2 ay önce
İzmir’de Evlere Paketleme İşi Veren Yerler – 10.000 TL KAZAN
- EVDE EK İŞ2 ay önce
Ankara Evlere İş Veren Firmalar – 2023 Telefon Numaraları!
- EVDE EK İŞ3 ay önce
İstanbul Evlere Paketleme İşi Veren Firmalar 10.000 TL KAZAN
- EVDE EK İŞ2 ay önce
Koton Fabrika Evlere Ek İş Veriyor Mu? 8 Bin TL Kazanç!
- EVDE EK İŞ2 ay önce
Evde Paketleme İşi Veren Firmalar – 81 İlde Başvuru Bilgisi!