finansportali.net

İŞ BULMA

Koton Çalışma Şartları | Temmuz Zammıyla 2023 Maaşları!

Koton Çalışma Şartları

Koton çalışma şartları, mağazalarda çalışmak isteyenlerin en çok merak ettiği konulardan birisi. Bu yüzden sıklıkla araştırılıyor. İlgili firma; kurumsal olması ve çalışanına verdiği değer ile ön plana çıkıyor. İş başvurusu yapma noktasında Koton’u tercih edebilirsiniz.

Kotonda çalışmak istiyorum diyorsanız bu içeriği sizler için hazırladım. Koton çalışma saatleri ve maaşları bilgilerini detaylı bir şekilde açıkladım.

Yazı içerisinde Koton çalışma şartları, koton maaşları, iş başvurusu nasıl yapılır? gibi merak edilen konularla ilgili tüm güncel bilgileri bulabileceksiniz. Koton mağazası çalışma şartları hakkındaki detayları beraber inceleyelim.

Advertisement

Koton Hakkında Bilgiler

Koton Hakkında Bilgiler
Koton Hakkında Bilgiler

Koton, merkezi İstanbul olan ve dünya genelinde 800’den fazla satış noktasında hizmet veren mağazalar zinciridir. Hazır giyim sektörüne yön verici nitelikte olan firma, 1988 yılında kurulmuştur.

Koton, 10.000’den fazla çalışanıyla iş dünyasına katkı sağlamaktadır. Yaratıcılık ve yenilikçilik niteliklerine özen gösteren firma, sezon trendlerini tamamen özgün tasarımlarla buluşturuyor.

Koton çalışma şartları, çalışanına verdiği değer ile her geçen gün daha da iyileştiriliyor. Yazının devamında Koton’da çalışmak için ihtiyaç duyacağınız diğer bilgilere yer vereceğim. Kotonda çalışmak nasıl diye merak eden herkes için yazdım 🙂

İlgili İçerik: Starbucks Çalışma Şartları

Koton Çalışma Şartları

Koton Çalışma Şartları 2022
Koton Çalışma Şartları 2022

Koton çalışma şartları part time ve full time olmak üzere iki şekilde gerçekleşiyor. Part time çalışmayı genel olarak öğrencilerin tercih ettiğini söyleyebilirim. Ancak öğrenci olmayanlar da part time çalışmayı tercih edebilir. Çalışma saatleri her iki çalışma şeklinde de değişiklik gösteriyor.

Koton çalışma şartları ile ilgili detayları iki başlık halinde vereceğim.

Advertisement

Koton Part Time Çalışma Şartları

Koton part time çalışma şartları içerisinde koton part time saatleri 30 saat olduğunu söyleyelim. Koton part time ücret durumu, maaş olarak da full time personel maaşlarının belirli bir yüzdesi kadarı alınır.

Gün içerisinde hangi aralıkta kaç saat çalışacağınız mağaza müdürünüz tarafından belirlenir. Örneğin haftanın 5 günü 6 saat çalışarak 30 saati doldurabilmeniz mümkündür. Öğrenciler için mesai saatleri ders programlarına göre düzenlenir.

Koton Full Time Çalışma Şartları

Koton full time çalışma şartları bulunduğunuz pozisyona göre değişiklik gösterir. Ancak çalışma saatlerinin AVM’lerde 10.00 – 22.00 şeklinde belirlendiğini söyleyelim. Çalışma saatleri içerisinde 1 saatlik mola hakkınız bulunuyor. AVM haricindeki mağazalarda vardiya uygulaması da görülebilmektedir.

Haftanın 6 günü bu şekilde çalışma gerçekleştiriliyor. 1 gün verilen haftalık tatilin sabit bir günü bulunmaz. Her hafta mağaza düzenine göre değişiklik gösterebilir.

Advertisement

İlginizi Çekebilir: Zara Çalışma Şartları ve Maaşları (2022 YENİ)

Koton Çalışan Maaşları 2023

Koton Çalışan Maaşları
Koton Çalışan Maaşları

Bilindiği üzere ekonomide yaşanan enflasyonla birlikte asgari ücrete yüksek oranda zam yapıldı. Dolayısıyla Koton çalışan maaşları da beraberinde artış gösterdi. Mağaza içerisindeki pozisyonunuza ve görevinize göre maaşlar değişiklik göstermektedir. Koton full time maaşları, part time maaşları ve koton müdür maaşları seviyeye göre yükselir. Buna göre;

Çalışma ŞekliMaaş
Full Time Mağaza Personeli11.400 – 12.000 TL
Part Time Mağaza Personeli6.080 TL
Koton Mağaza Müdürü10.500 – 11.500 TL arası
kotonda çalışmak

Koton part time maaş seviyesi, çalışma saatleri dikkate alındığında oldukça iyi durumda görünüyor. Koton personel maaşları 2023 yılında bu şekildedir.

Koton maaşları bulunduğunuz göreve ve pozisyona göre değişiklik gösterecektir. Belirtilen rakamlar net maaşlardır. Yemek kartı, prim ödemeleri, mesai ücretleri vb. ek ücretler dâhil değildir.

Koton’da Çalışanların Yan Hakları Nelerdir?

Koton'da Çalışanların Yan Hakları Nelerdir
Koton’da Çalışanların Yan Hakları Nelerdir

Koton çalışma şartları konusunda çalışanların yan haklarına da değinmek gerekir. Mağaza personeli olduğunuzda aylık maaşın yanında bazı yan haklara da sahip olursunuz. Koton yemek parası ne kadar? Prim sistemi var mı? diye merak ediyorsanız, evet bu haklar verilmekte. Bunları şu şekilde listeleyebiliriz;

  • Yemek Kartı: Koton firması, yemek kartı olarak Sodexo’yu sağlıyor. Part time ya da full time olmanıza göre farklı miktarda yemek parası yatıyor. Çalışma türünüze göre Sodexo kartınıza aylık tutar hâlinde yatırılır.
  • Prim Sistemi: Mağazalarda havuz prim sistemi uygulanıyor. Buna göre her mağazaya bir hedef verilir. Hedefin tutması hâlinde mağaza personelleri prim alır. Görev yapılan pozisyona göre değişik yüzdelerde prim alınır.
  • Yıllık İzin: Kanunda öngörülen yıllık izin sistemi aynen geçerlidir. Buna göre birinci yılınızı doldurduğunuz andan itibaren 14+2 gün yıllık izin hakkı sağlanır.

Editörün Önerisi: Bim Çalışma Şartları ve Maaşları

Koton Çalışan Yorumları

koton mağaza müdürü
koton mağaza müdürü

Koton çalışan yorumları kişiden kişiye değişiklik gösterir. Ancak çalışanların genel olarak memnun kaldığını belirtmek gerekiyor. Özellikle kurumsallık ve iyi yönetim açısından çalışanlar oldukça memnun.

Çalışma saatlerinin fazla olması ve iş yükünün bazı görevlerde fazla olması noktasında eleştirenlerin olduğunu da söyleyelim.

Koton çalışma şartları genel olarak bu şekildedir. Çalışan yorumlarına ulaşabilmeniz mümkündür. Ancak çok fazla dikkate almamanızı öneriyoruz. Çünkü iş yükünden yönetim anlayışına kadar birçok faktör, kişiler arasında değişiklik gösterebilir.

Advertisement

Koton İş Başvurusu Nasıl Yapılır?

Koton İş Başvurusu Nasıl Yapılır
Koton İş Başvurusu Nasıl Yapılır

Koton iş başvurusu nasıl yapılır sorusu da kullanıcılar tarafından sıklıkla araştırılıyor. Koton, işe alım sürecinde üç farklı kaynağı dikkate alıyor. Başvurular genel olarak internetten yapılıyor. Ancak mağaza görevlilerinden form alarak da başvuru yapabilmeniz mümkün.

Yukarıda verdiğimiz web sitelerinden iş ilanlarını görüntüleyebilir ve başvuru yapabilirsiniz.

İlginizi Çekebilir; A101 Çalışma Şartları ve Maaşları

Koton’da Çalışmak İsteyenler İçin Bazı Tavsiyeler

koton depo sorumlusu maaş
koton depo sorumlusu maaş

Koton’da çalışmak için birtakım tavsiyeler vermek istedim. Genel olarak işe giriş sürecinde kullanabileceğiniz bu tavsiyeler, işe girişinizde kilit rol oynayacak. Tavsiyelerimi şu şekilde sıralıyorum;

  • Özgeçmişinizi özenli bir şekilde hazırlayın. Detaylı bir şekilde hazırlanmış özgeçmişler, işe alım sürecinde daha etkili oluyor.
  • İş tecrübelerinizi olduğu gibi aktarın. Özellikle mağazacılık alanında tecrübeniz bulunuyorsa bunu mutlaka özgeçmişinize ekleyin.
  • İş görüşmesi yaparken dış görünüşünüze özen gösterin. Özensiz bir dış görünüş, ilk izlenim açısından olumsuz sonuçlar doğuracaktır.
  • İş görüşmesinde kendinizi iyi ifade edin. Tecrübelerinizi ve kariyer hedefinizi iyi bir şekilde anlatın.
  • Koton’da çalışmak için herhangi bir mezuniyet şartı aranmıyor. Ancak her iş başvurusunda olduğu gibi burada da üniversite mezunu olanlara öncelik veriliyor. Lise mezunu olmak en azından daha iyi sonuçlar doğuracaktır.

Koton İletişim Bilgileri

kısmi part time maaş
kısmi part time maaş

Koton çalışma şartları ve diğer bilgileri detaylı bir şekilde öğrenmek için aşağıdaki iletişim kanallarından ulaşım sağlayabilirsiniz.

  • Adres: Ayazağa Mahallesi, Ayazağa Yolu, Çelik İş Merkezi, No:3, Sarıyer / İSTANBUL
  • Telefon: 0212 331 33 00
  • Çağrı Merkezi: 0850 208 71 71
  • E-posta: mim@koton.com

Koton, gerek çalışma koşulları, gerekse de çalışan maaşları yönünden oldukça iyi fırsatlar sunuyor. Mağazacılık sektöründe çalışmak istiyorsanız Koton, önemli alternatiflerinizden birisi olabilir.

Sıkça Sorulan Sorular

Koton çalışma şartları ve maaşları hakkında araştırma yapanların en sık araştırdığı soruları sizler için derledim:

Koton Part Time Kaç Gün?

Part time personelin çalışma günleri mağaza müdürü tarafından yoğunluğa göre belirleniyor. O nedenle her hafta çalışma günleri ve saatleri değişebilmekte.

Koton Prim Veriyor mu?

Evet, Koton’da personeller maaşlarına ek olarak prim alabiliyorlar. Bunun için belirlenen primi doldurmak gerekiyor. Primin kotası mağaza cirosuna göre belirlenmektedir.

Advertisement

Koton Çalışanları Kaç Saat Çalışıyor?

Koton çalışanları haftalık 48 saat çalışıyor. Günlük 8 saatten hesaplanır. Haftanın bir günü 12 saat çalışılır ve başka bir günün saatinden kısaltılır.

Sizler için koton çalışma şartları ve koton maaşları gibi Koton’da çalışmakla ilgili tüm bilgileri detaylıca araştırdık, yazdık. Konu ile ilgili merak ettiğiniz diğer soruları YORUMLAR kısmından bize iletebilirsiniz.

Bir önceki yazımız olan Bim Çalışma Şartları 2023 | Çalışma Saatleri ve Maaşları! başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

Advertisement

Cevapla

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorum yapmak için tıklayn.

İŞ BULMA

Bim Çalışma Şartları 2023 | Çalışma Saatleri ve Maaşları!

bim çalışma şartları

Türkiye’de markette çalışmak isteyen binlerce kişi var. En çok araştırılan konu ise Bim personel alımı yapıyor mu? Sizler için Bim çalışma şartları incelemesi yaptık! Bim’e girmek için şartların tamamını öğreneceksiniz… Ek olarak zamlı haliyle güncel Bim maaşları 2023 bilgilerini açıklayacağız. Bim’de çalışmak zor mu? Çalışma saatleri nasıl? Hepsine değindik… Bim part time çalışma saatleri ilginizi […]

Okumaya devam et

İŞ BULMA

Gürcistan İş İlanları 2023 | Kariyer Siteleri ve İş İmkanları

gürcistan iş ilanları

Gürcistan iş ilanları arayışında mısınız? Sizler için kariyer sitelerini ve nasıl iş başvurusu yapacağınızı anlatacağız! Gürcistan’da çalışmak istiyorum diyorsanız, bu içerik tam olarak size göre… Gürcistan iş olanakları bakımından oldukça iyi durumda ülkelerden birisidir. Ancak vasıflı işlerde şansınız daha fazla… Gürcistan iş fırsatlarını şimdi inceleyin! Gürcistan’a çalışmak için gitmek, pek çok durum için oldukça mantıklı […]

Okumaya devam et

Trendler

© 2015 finansportali.net | Tüm hakları saklıdır. Kaynak gösterilmeden izinsiz kopyalanamaz.