finansportali.net

İŞ BULMA

2023 Starbucks Çalışma Şartları ve Temmuz Maaş Bilgileri!

Starbucks çalışma şartları

Starbucks’ta çalışmak istiyorum diyenler için harika bir içerik hazırladım! Starbucks çalışma şartları ve maaşları gibi diğer tüm bilmeniz gerekenleri aşağıda sırasıyla bulacaksınız. 🙂

Starbucks iş başvurusu yapma düşünceniz varsa ya da merak ediyorsanız bazı konular hakkında bilgi sahibi olmanız gerekiyor. Özellikle Starbucks maaş 2023 yılında temmuz zammıyla ne kadar oldu? Merak ettiğinizi biliyorum. Sizler için en yeni bilgileri adresinden öğrendim.

Part time çalışma fırsatı bulunduğu için özellikle öğrenciler için çok uygun bir iş fırsatı olduğunu söyleyebilirim. Starbucks çalışma saati, yaş sınırı ve daha fazlası için okumaya devam edin! 🙂

Advertisement

Starbucks Firması Hakkında

starbucks ta çalışmak
starbucks ta çalışmak

Starbucks da çalışmak istiyorum diyorsanız ilk öne firma hakkında bilgi sahibi olmanız gerekiyor. Tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de çok popüler bir kahve firması olduğunu zaten biliyorsunuzdur.

Ülkemizde yüzlerce şubesi bulunan Starbucks, binlerce kişi ye de istihdam sağlıyor. Starbucks çalışma şartları ve maaşları ile birçok gencin iş için dikkatini çekiyor. Dünyanın en ünlü kahve firmalarından birisiyle çalışmak gerçekten çok avantajlı.

Yoğun tempoya ayak uydurabileceğinize inanıyorsanız Starbucks’ta çalışmak için aşağıyı okumaya devam edin!

İlginizi Çekecek: Zara Çalışma Şartları

Starbucks Çalışma Şartları

starbucks çalışma şartları
starbucks çalışma şartları 2023

Gelelim en önemli konumuza… Starbucks şartları için uygun olduğunuzu düşünüyorsanız, Starbucks iş başvurusu sürecine başlayabilirsiniz. Endişelenmeyin, ağır koşullardan bahsetmeyeceğim. 🙂 Starbucks çalışma şartları aşağıdaki gibidir:

  • Starbucks çalışma yaş sınırı 18 yaş ve üzeridir.
  • 20 günlük eğitim sürecini tamamlamak zorundasınızdır.
  • Lise veya üzeri eğitim derecelerine sahip olmak gerekiyor.
  • Tam zamanlı olarak çalışan personeller haftalık 45 saat çalışmaları gerek.
  • Yarı zamanlı Starbucks çalışanları ise haftalık 30 saat çalışmaları gerek.
  • Günlük 1 saat yemek molası vardır.
  • Sabah ve akşam olmak üzere 2 vardiya sistemiyle çalışma söz konusudur.
  • Sabah veya akşamcı olma durumunuzu mağaza müdürü belirler.
  • Yoğun olunan günlerde işe giriş – çıkış saatlerinde değişiklik olabilmektedir.
  • Erkek adaylar için askerlik ilişiği olmaması gerekiyor.
  • Starbucks çalışan kıyafetleri sabittir. Koyu kıyafetler ve size verilen yeşil önlüğü kullanmanız mecburidir.
  • Yakaya isim kartlığı takmak zorunludur.
starbucks çalışma saati
starbucks çalışma saatleri 2023

Starbucks Çalışma Saatleri nedir?

Starbucks mesai saatleri 10:00 – 22:00 arasındadır. Tam zamanlı olarak sabah vardiyasında çalışan Starbucks personellerinin çalışma saati 10:00 – 18:00 arasındadır. Akşam vardiyasında çalışanların çalışma saatleri ise 14:00 – 22:00’dır

Starbucks Part Time Çalışma Saatleri nedir?

Peki, Starbucks part time çalışma saatleri nasıl? Haftalık 30 saat çalışma şartı bulunan part time elemanları günlük en az 5 saat çalışırlar. 30 saat kimi zaman 6 güne yayılırken, kimi zaman 4 güne yayılabiliyor.

Advertisement

Hangi günler hangi saatte çalışacağını müdür belirler. Genel olarak part time elemanların çalışma saatleri öğlen 12:00 – 17:00 arasında olduğunu söyleyebilirim.

Starbucks İş Başvurusunda Deneyime Bakılır mı?

Evet, daha önce kafe, otel, restoran, gibi yerlerde çalışmışsanız iş başvurusunda deneyimsiz adaylara göre daha avantajlısınız demektir.

Starbucks Çalışan İndirimi Var mı?

Evet, Starbucks personellerinin indirim hakları bulunuyor. Personeller tatil günlerinde dahil, istedikleri üründe yüzde 30 indirim kullanabilirler.

Farklı iş seçeneklerini değerlendirmek ister misiniz? En yeni bilgilerle hazırladığım BİM iş başvurusu şartları için yazdığım yazıyı okuyabilirsiniz.

Advertisement

Starbucks Eğitim Süreci

starbucks barista olmak
starbucks barista olmak

Sizlere yukarıda Starbucks çalışma şartlarından bahsettim. Bu şartlardan en önemlisinin Starbucks barista eğitim süreci olduğunu söyleyebilirim. İşe kabul edildiğinizde 20 gün süren bir eğitime tabi tutuluyorsunuz. Starbucks barista olmak için çok önemli.

Merak etmeyin, eğitimin amacı sizlere tamamen işi öğretmek ve sıkıntısızca çalışmanızdır. Bu nedenle azim göstererek işi öğrenmeniz gerekiyor. Peki eğitim sürecinde neler yapılıyor?

  • Kahve isimlerini ve tariflerini ezberlemeniz gerekiyor.
  • Starbucks firmasının vizyon ve misyonunu öğreniyorsunuz.
  • Sipariş sistemini öğreniyorsunuz.
  • İnsanlarla nasıl iletişim kurmanız gerektiği konusunda bilgilendiriliyorsunuz.
  • Kasada nasıl çalışacağınızı öğreniyorsunuz.

Eğitim süresinden başarıyla geçtikten sonra işe başlıyorsunuz.

Starbucks Eğitim Süresinde Para Veriyor mu?

Starbucks 20 günlük eğitim süresinde para ödemesi gerçekleştiriyor. Eğitim süresi de normal çalışmadan sayılıyor ve ücreti o şekilde veriliyor.

Okumak İsteyebilirsiniz: A101 Çalışma Şartları

Starbucks Maaşları 2023

starbucks maaş
starbucks maaş 2023

Starbucks çalışanı olmak isteyenlerin en merak ettiği diğer bir konudan bahsedeceğim. Elbette Starbucks çalışan maaşları için en güncel bilgileri sizler için topladım. Starbucks maaşları 2023 yılı için şu şekildedir:

  • Tam zamanlı Starbucks barista maaşları: 11.400 TL
  • Starbucks part time maaşları: 6.080 TL
  • Starbucks müdür maaşları: 14.000 TL

DİKKAT! Bu maaşlar sezonlara göre ve mağaza kapasitesine, cirosuna göre değişiklik gösterebiliyor. Ek mesai ücretlerinin de olduğunu belirteyim. Yani yukarıda sıraladığım Starbucks personel maaşları minimum düzeydedir.

Starbucks Yemek Ücreti

Starbucks çalışma şartları için yazımıza devam edelim. Sizlere gerekli tüm ayrıntıları vereceğimi söylemiştim. Starbucks’ta çalıştığınızda Starbucks maaşlarına ek olarak yemek ve yol ücreti de veriyorlar.

Advertisement

Tam zamanlı zamanlı Starbuck personellerinin yemek ve yol ücreti toplam 2.000 TL. Yarı zamanlı çalışanların ise 1.000 TL civarındadır. Ayrıca kapanış olarak çalışanların servis ile evlerine dönmeleri sağlanıyor. Bu bilgiyi de verdiğimize göre artık başvuru bilgilerine geçebiliriz.

Farklı bir sektörde çalışmayı düşünürseniz Gratis maaşları hakkında yazmış olduğum ayrıntılı yazıyı da okumak isteyebilirsiniz.

Starbucks İş Başvurusu

starbucks iş başvurusu
starbucks iş başvurusu

Artık Starbucks çalışma şartları için uygun olduğunuzu düşünüyor ve maaşları sizi tatmin ettiyse, nasıl iş başvurusu yapacağınızı öğrenmenin tam sırası! Starbucks iş başvurusu yapmak için çeşitli yollar bulunuyor. Hepsinden şimdi bahsedeceğim.

  • İlk yöntem olarak Starbucks’ın bünyesinde bulunan Shaya Grup’un kariyer sayfasından üyelik oluşturabilir ve boş pozisyonlara başvuruda bulunabilirsiniz.
  • İkinci yöntem olarak direkt mağazalardaki baristalara CV bırakmak istediğinizi söyleyebilirsiniz. Ancak son zamanlarda başvurular daha çok internet üzerinden alındığının altını çizeyim.
  • Diğer Starbucks iş başvurusu yolları ise kariyer.net gibi sitelerden Starbucks iş ilanlarına başvurmaktır. Birçok kariyer sitesinden başvuru gerçekleştirebilirsiniz.

Starbucks İşe Alım Süreci

Starbucks çalışma şartlarına uygunsanız, insan kaynakları sizlere kısa sürede ulaşacaktır. Ancak çok net bir geri dönüş süresinin olmadığını belirteyim. Acil personel ihtiyacı varsa hızlıca alım gerçekleştireceklerdir. Bazen bir ya da iki aya kadar süreç uzayabiliyor.

Başvurunuz başarılı olduğunda, genellikle bir telefon mülakatı veya çevrimiçi mülakat için davet alırsınız. Bu mülakatta, yetenekleriniz, deneyiminiz ve uygunluğunuz hakkında sorular sorulabilir.

Sonrasında yüz yüze mülakat gerçekleştirilir. Olumlu değerlendirilen adaylara detaylarıyla iş teklifi sunulur. İki taraf için de olumluysa kişi eğitim programına alınır ve işe başlar.

Starbucks Çalışan Yorumları

Starbucks çalışma şartları ve daha fazlası için artık bilgi sahibisiniz. Eminim Starbucks çalışanlarının yorumlarını merak ediyorsunuzdur.

Advertisement

Araştırdığım yazılardan ve izlediğim videolardan özetle genel olarak Starbucks çalışan yorumlarının gayet olumlu yönde olduğu aşikar.

Starbucks kurumsal bir firma olduğu için elbette katı kuralları olan bir yer. Ancak bunun en olumlu kısmı, her şeyin sistemli bir şekilde işliyor olması. Siz de disiplinli ve tempoya ayak uydurabilecek biriyseniz, Starbucks’ta çalışmak sizin için güzel ve kazançlı bir deneyim olabilir.

Starbucks’ta 13. yılını dolduran bir çalışanın hikayesini de dinleyebilirsiniz. 🙂

starbucks çalışma şartları

Starbucks İletişim Adresleri

Aklınıza takılan sorular mı var? Daha fazla bilgi almak içi Starbucks iletişim adreslerini kullanabilirsiniz.

Advertisement

Siz başvuru yapacak mısınız ya da yaptınız mı? Düşüncelerinizi yorumlarda bizlerle paylaşmayı unutmayın. 🙂

Bir önceki yazımız olan Bim Çalışma Şartları 2023 | Çalışma Saatleri ve Maaşları! başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

Cevapla

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorum yapmak için tıklayn.

İŞ BULMA

Bim Çalışma Şartları 2023 | Çalışma Saatleri ve Maaşları!

bim çalışma şartları

Türkiye’de markette çalışmak isteyen binlerce kişi var. En çok araştırılan konu ise Bim personel alımı yapıyor mu? Sizler için Bim çalışma şartları incelemesi yaptık! Bim’e girmek için şartların tamamını öğreneceksiniz… Ek olarak zamlı haliyle güncel Bim maaşları 2023 bilgilerini açıklayacağız. Bim’de çalışmak zor mu? Çalışma saatleri nasıl? Hepsine değindik… Bim part time çalışma saatleri ilginizi […]

Okumaya devam et

İŞ BULMA

Gürcistan İş İlanları 2023 | Kariyer Siteleri ve İş İmkanları

gürcistan iş ilanları

Gürcistan iş ilanları arayışında mısınız? Sizler için kariyer sitelerini ve nasıl iş başvurusu yapacağınızı anlatacağız! Gürcistan’da çalışmak istiyorum diyorsanız, bu içerik tam olarak size göre… Gürcistan iş olanakları bakımından oldukça iyi durumda ülkelerden birisidir. Ancak vasıflı işlerde şansınız daha fazla… Gürcistan iş fırsatlarını şimdi inceleyin! Gürcistan’a çalışmak için gitmek, pek çok durum için oldukça mantıklı […]

Okumaya devam et

Trendler

© 2015 finansportali.net | Tüm hakları saklıdır. Kaynak gösterilmeden izinsiz kopyalanamaz.