finansportali.net

YURTDIŞI İŞ İMKANLARI

İsviçre İşçi Alımı 2023 | Yüksek Maaş Fırsatı!

İsviçre İşçi Alımı

İsviçre işçi alımı konusunda sıkça arama yapılıyor. Günümüzde zorlaşan ekonomik koşullar, yurt dışı kazançların yüksek olması, bu aramanın temel sebepleri konumunda. Peki, gerçekten de İsviçre’de Türklere iş imkanı var mı?

Gereken şartları taşıyorsanız ve yeterli niteliklere sahipseniz evet! Yazı içerisinde İsviçre iş başvurusu detaylarına değindim. İlk olarak başvurunun nasıl yapılacağını açıkladıktan sonra konuyla ilgili diğer başlıklara da yer verdim.

Siz de İsviçre’de iş arıyorum diyorsanız doğru yerdesiniz. İsviçreye işçi alımı konusuna dair tüm detaylar için okumaya devam edebilirsiniz.

Advertisement

İsviçre İş Başvurusu Nasıl Yapılır? 2023

İsviçre İş Başvurusu Nasıl Yapılır? 2023
İsviçre İş Başvurusu Nasıl Yapılır? 2023

İsviçre’de çalışmak istiyorsanız iş ilanlarını ve başvurunun nasıl yapılacağını merak ediyor olabilirsiniz. 2023 yılında İsviçre iş başvurusu nasıl yapılır? 4 başlık altında açıkladım.

Ayrıca İsviçre’deki Türk firmaları iletişim adreslerine özgeçmişinizi yollama seçeneğine de sahipsiniz. İşte İsviçre işçi alımı 2023 hakkındaki detaylar…

1- İŞKUR Üzerinden Başvuru

İsviçre İş İlanları | İŞKUR
İsviçre İş İlanları | İŞKUR

İsviçre’de çalışmak istiyorum diyorsanız bunu gerçekleştirebileceğiniz tek resmi yol İŞKUR üzerinden başvuru yapmaktır. Bilindiği üzere İŞKUR’da yurt içi ilanlar olduğu gibi yurt dışı işler için de ilanlar verilebiliyor.

Bağlantı üzerinden “İş Arayan” kısmına e-Devlet şifrenizle giriş yapabilir ve iş ilanlarını görüntüleyebilirsiniz. Sadece İsviçre iş ilanları için değil, birçok ülke için burada ilanlar yer alıyor. İlgili şartların size uygun olduğu ilanlar varsa “Başvur” butonuyla başvuru yapabilirsiniz.

İlginizi çekebilir: Almanya İşçi Alımı 2023

İsviçre işçi alımı hakkındaki güncel video ilgilinizi çekebilir:

Advertisement
isviçre işçi alımı

2- Sosyal Medya

İsviçre işçi alımı için başvuru yapabileceğiniz bir diğer yer sosyal medya platformlarıdır. Özellikle Facebook gruplarında aktif bir şekilde işçi aranıyor. Hatta bunun için özel olarak açılmış, iş ve işçi arayanları bir araya getiren gruplar bulunuyor.

İsviçre İş ve İşçi Arayanlar gibi gruplar sayesinde garsonluktan tır şoförlüğüne kadar birçok alanda iş başvurusu yapabilirsiniz.

NOT: Sosyal medya platformlarından başvuru yapacaksanız dolandırıcılığa karşı dikkatli olmanız gerekir. Yurt dışı iş bulma vaadiyle sizden para isteyen hiç kimseye ödeme yapmayınız.

3- İsviçre İş Bulma Siteleri

LinkedIn
LinkedIn

Dolu dolu bir özgeçmişe sahipseniz kariyer sitelerini önerebilirim. Özellikle yabancı diliniz varsa İsviçre iş imkanları seçenekleri çok daha geniş diyebilirim. İsviçre işçi alımı konusunda başvuru yapabileceğiniz İsviçre iş bulma siteleri şu şekilde;

  • LinkedIn: İsviçre’ye işçi alımı konusunda firmalar ilk olarak LinkedIn platformunu tercih ediyor. Profesyonel bir hesaba sahip olarak başvurularınızın kabul edilme şansını arttırabilirsiniz. Bağlantı üzerinden LinkedIn İsviçre iş ilanlarına ulaşabilirsiniz.
  • Jobs.ch: İşi kaynağında bulmak en iyi seçenek olacaktır. Bunun için İsviçre kariyer sitelerine yönelebiliriz. Jobs.ch, ilgili ülkenin ünlü kariyer sitelerinden birisidir. Yabancı diliniz varsa burada binlerce iş seçeneği mevcut. Gereken yerlere işi anlatan kelimeleri yazdıktan ve ilgili lokasyonu seçtikten sonra iş ilanlarına ulaşabilirsiniz.
  • JobsInZurich: Bir diğer site JobsInZurich! Sistem içerisinde birçok avantaj söz konusu. Aktif olarak her gün ilan girilmesi, en büyük avantajlardan birisi. Şartları taşıyorsanız direkt başvuru yapın!
  • DynaJobs: Bünyesinde 25.000’i geçkin açık pozisyon yer alan ve önerebileceğim en iyi kariyer sitelerinden birisi olan DynaJobs üzerinden başvuru yapabilirsiniz.
  • Gurbetİlan: İsviçre’de Türk iş ilanları arayışındaysanız Gurbetİlan üzerinden de başvuru yapabilirsiniz. Ayrıca iş aradığınızı belirten ilanlar da paylaşabiliyorsunuz. Yani temel olarak sadece iş başvurusu yapmanıza gerek yok. Aynı zamanda kendi ilanınızı da oluşturabilirsiniz.

4- Danışmanlık Firmaları

Adecco | İsviçre'de Türklere İş İmkanı
İsviçre İşçi Alımı Adecco

İsviçre işçi alımı için hizmet veren yurt dışı iş bulma danışmanlık firmaları da bulunuyor. Bu şirketler, genel olarak belirli bir ücret karşılığında yurt dışında iş bulmanız için danışmanlık yaparlar. Ayrıca vize, çalışma izni gibi süreçlerin yürütülmesinde de aktif olarak rol alırlar.

Örneğin İsviçre hemşire alımı başvuru konusunda yardım istiyorsanız ilgili meslek dalında iş bulabilmeniz için tüm süreci yönetirler. İsviçre’de iş bulmak istiyorsanız danışmanlık firmalarına da göz atabilirsiniz.

  • Adecco: Adecco, danışmanlık firmaları içerisinde önerebileceğim tek şirket. Uluslararası çalışması, bünyesinde iş ilanları yayınlaması, öne çıkan özellikleri arasında yer alıyor.

İlginizi çekebilir: Danimarka İşçi Alımı

İsviçre İşçi Alımı Şartları 2023

İsviçre İş İmkanları
İsviçre İş İmkanları

İsviçre işçi alımı başvuru şartları; başvurduğunuz firmalara göre değişiklik gösteriyor. Bu başlık altında ortak şartlara değineceğim. Mesleğinizle alakalı özel şartları ise iş ilanlarında detaylı bir şekilde görebilirsiniz.

İsviçre işçi alımı şartları şu şekildedir;

Advertisement
  • Çalışma izni,
  • Ülke genelinde geçerliliği olan yabancı dili bilmek,
  • Mesleki sertifikalara sahip olmak (ustalık, yetkinlik belgesi vb.),
  • Görevini yapmaya engel herhangi bir sağlık probleminin bulunmaması,
  • 18 yaşından büyük olmak,
  • Yurt dışı giriş – çıkış yasağının olmaması,
  • Adli sicil kaydının temiz olması,

gibi ortak şartlar aranmaktadır.

NOT: Başvurduğunuz iş için özel olarak oluşturulmuş şartlar da olabilir. Bu bakımdan mesleki uzmanlık belge sayısını arttırmanızı öneriyoruz.

İsviçre İşçi Alımı Başvuru Formu 2023

İsviçre işçi alımı başvuru formu 2023 yılında da diğer yıllarda benzer şekilde kariyer sitelerinde ve danışmanlık firmalarında yer alıyor. Yani ilgili ülkede çalışmak için resmi olarak doldurabileceğiniz bir başvuru formu maalesef yok.

Sadece kariyer sitelerinde özgeçmişinizi doldurarak başvuru yapabiliyorsunuz. İyi bir CV hazırlayarak iş bulma sitelerine başvurun. Ayrıca ilgili form talebi yurt dışı iş bulma danışmanlık firmalarında da yer alabiliyor.

İsviçre’de Aranan Meslekler!

İsviçre'de Aranan Meslekler 2023
İsviçre’de Aranan Meslekler 2023

Eğitim, deneyim ve mesleki becerileriniz, İsviçre’de iş bulma noktasında çok önemli. Ancak ülke genelinde en çok aranan meslekleri de bilmeniz gerekiyor. Çünkü bu alanlarda iş bulmanız çok daha kolay. İsviçre’de aranan meslekler şöyle;

  • Mekatronik ve elektrik mühendisi,
  • Yazılım uzmanları,
  • Nitelikli teknisyenler (elektrik teknisyeni vb.),
  • Kaynakçı,
  • Tesisatçı
  • Marangoz
  • Makine Mühendisi
  • Teknisyen
  • Kimya mühendisi
  • Doktor, hemşire gibi sağlık sektörü meslekleri,
  • İnşaat işçiliği,
  • Konaklama, temizlik işleri.

İlgili ülke genelinde en çok iş ilanı, ağırlıklı olarak Mühendislik, Finansal Hizmetler, AR-GE gibi sektörlerde mevcuttur.

İsviçre’de Meslekler ve Maaşları 2023

İsviçre’de maaşlar konusu da sıklıkla araştırılıyor. Çalışmaya başladığınızda yapacağınız potansiyel işler ve maaşlar yıllık ortalama olarak araştırdım.

MeslekYıllık Maaş
Doktor100.000 $
Mühendis100.000 $
Hemşireler ve Sağlık Çalışanları80.000 $
Grafik Tasarım75.000 $
Büro Personeli60.000 $
Fabrika İşçileri60.000 $
Garson55.000 $
Kasiyer50.000 $
Temizlik50.000 $
İsviçre’de Meslekler ve Maaşları 2023

İsviçre’de aranan meslekler konusunda nitelikli işler için daha çok açık pozisyon bulunmaktadır.

Advertisement

İlgili içerik: Finlandiya İş İlanları

İsviçre Asgari Ücret 2023’de Ne Kadar?

İsviçre Asgari Ücret 2023
İsviçre Asgari Ücret 2023

İsviçre’de asgari ücret 2023 yılı için 4.000 CHF (yaklaşık 80.000 TL) olarak belirlenmişti. 2023 yılı için henüz rakamlar netleşmedi. Açıklandığında içeriği güncellemiş olacağım.

Görüldüğü üzere TL bazında düşünüldüğünde İsviçre’de asgari ücretle dâhi çalışılsa oldukça yüksek kazançlar elde edilmektedir. Kişilerin İsviçre işçi alımı noktasındaki araştırmaları da temel olarak buradan kaynaklanıyor.

NOT: İlgili ülkede vasıfsız işlerde asgari ücret alınıyor. Nitelikli işlerde böyle bir uygulama söz konusu değildir.

İsviçre Çalışma İzni ve Vize İşlemleri 2023

İsviçre Çalışma İzni
İsviçre Çalışma İzni

İsviçre’de çalışabilmeniz için oturma ve çalışma iznine ihtiyacınız bulunuyor. İlgili ülkede 90 günden fazla kalmayı planlıyorsanız bu izinleri almanız şart. Kanton Göçmenlik Merkezi tarafından bu izinler veriliyor. Kısa (1 yıla kadar) ve uzun (1 yıldan fazla) izinler olmak üzere iki farklı uygulama söz konusu.

Çalışma iznini alabilmeniz için öncelikle oturma izni almanız gerekiyor. Başvuru sırasında belgelerinizin eksik olması, güncel olmaması, doğru olmaması gibi nedenlerle kabul edilmeyebilirsiniz.

Bunlara ek olarak evlenme sonucunda evlilik vizesine de başvurabilirsiniz. Kısa ve uzun vadeli izinler için aşağıdaki uygulamalar söz konusudur;

Advertisement
  • L Tipi Oturum İzni: Bu izne sahip kişiler ilgili ülkede en fazla 1 yıl çalışabilir. 1 yılın sonunda aynı şirkette çalışmaya devam ediyorsa 24 aya kadar uzatılabilir.
  • B Tipi Oturum İzni: B tipi oturum izni, 1 yıldan daha fazla kalmanızı sağlar. Fakat süresiz oturum iznine sahip olmazsınız.
  • C Tipi Oturum İzni: Süresiz izinler bu gruptadır. En az 10 yıl ilgili ülkede yaşamış olma şartı bulunmaktadır.

İlgili şartları sağlamanız hâlinde Göçmenlik Bürosundan randevu alarak başvuru yapabilirsiniz.

İsviçre Çalışma İzni İçin İstenen Belgeler 2023

İsviçre'ye Çalışmaya Gitmek İstiyorum
İsviçre’ye Çalışmaya Gitmek İstiyorum

Oturum ve çalışma izni için temelde aynı belgeler istenir. Sadece çalışma izninde farklı belgelerin de istenmesi söz konusudur. İsviçre işçi alımı konusunda çalışma izni almak için aşağıdaki belgelere ihtiyaç duyacaksınız;

  • Başvuru formu,
  • Son 10 yıl içerisinde alınmış ve geçerliliği bulunan pasaport,
  • Yakın zamanda çekilen biyometrik fotoğraf,
  • İş sözleşmesi,
  • Çalışılacak şirket ile ilgili bilgilerin yer aldığı belgeler,
  • Başvuranın yabancı dilde yazılmış özgeçmişi,
  • Eğitim hayatı boyunca alınan diplomalar,
  • İşveren tarafından hazırlanan “belirlenen iş pozisyonu için neden gerekli olduğunu” açıklayan yazılı belge,
  • Adli sicil kaydı belgesi,
  • Yabancı dil öğrenim belgesi.

İsviçre’de İş Arıyorum Diyorsanız Bunlara Dikkat!

İsviçre'de Çalışmak
İsviçre’de Çalışmak

İsviçre’ye çalışmaya gitmek istiyorum diyenler için bazı önemli bilgileri derledim.

  • İsviçre işçi alımı konusunda birçok yalan habere rastlayabilirsiniz. İlgili ülkede çalışmak için sadece bahsettiğim yöntemlerle iş bulabiliyorsunuz.
  • Size iş bulacağını iddia ederek para talebinde bulunup dolandırıcılık yapan çok kişi vardır. Bu kişilere karşı dikkatli olunuz.
  • İlgili ülkede açık pozisyonlar için yoğun rekabet var. Dolayısıyla özellikle nitelikli işlerde kendinizi geliştirmeniz ve alanınızda uzman olmanız gerekmektedir.
  • Başvurunuzun kabul edilmesi ve çalışma izni almak için yabancı dil bilmeniz şarttır. İsviçre’nin kabul ettiği yabancı dil sınavlarından başarı notu alarak yabancı dil bildiğinizi kanıtlamanız gerekebilir.
  • İş için ağırlıklı olarak İngilizce tercih ediliyor. Günlük yaşam için ise Almanca, Fransızca, İngilizce ve İtalyanca hâkim.
  • AB üyesi ülkelerinden vatandaşlığı olan kişiler İsviçre’ye vizesiz bir şekilde girebilir. Diğer vatandaşların çalışması için ayrılan kota oldukça azdır.

İlgili içerik: Dubai İş İlanları

İsviçre’de Çalışma Kültürü

Çalışma Kültürü
İsviçre Çalışma Kültürü

İlgili ülkede özellikle işverenler dakikliği ve sorumluluk duygusunu çok seviyor. Halk, genel olarak tutumlu olma özellikleriyle ön plana çıkıyor ve genel anlamda hoşgörü hâkim. Çalışma kültürü, ülkenin bölgelerine göre değişiklik gösterebiliyor.

Kural olarak karar verme yetkisi, en üst katmandaki yönetim grubuna aittir. Fransız ya da İtalyan bölgelerindeki şirketlerin Alman bölgelerindeki şirketlere göre daha rahat bir çalışma ortamı sunduğu bilinmektedir.

İsviçre Çalışma Koşulları

İsviçre Çalışma Koşulları
İsviçre Çalışma Koşulları

İsviçre, çalışma koşulları açısından genellikle yüksek standartlara sahip olan bir ülkedir. Temel olarak İsviçre çalışma koşulları şöyledir:

  1. Çalışma Süresi: İsviçre’de genellikle haftada ortalama 45 saat çalışma süresi kabul edilir. Bazı sektörlerde veya işyerlerinde çalışma süresi daha az olabilir.
  2. Tatil Hakları: Çalışanlar genellikle yılda en az dört hafta tatil hakkına sahiptir. Bu, tam zamanlı çalışan bir işçinin yılda 20 iş gününe eşittir. Ayrıca, İsviçre’de ulusal ve yerel tatil günleri de bulunmaktadır.
  3. Ücretlendirme: Ücretler genellikle işverenle çalışan arasında belirlenen bir sözleşme ile belirlenir. Minimum ücret seviyeleri sektörlere ve bölgelere göre değişebilir.
  4. İş Güvenliği ve İş Sağlığı: İsviçre’de işverenler, çalışanların güvenliğini ve sağlığını korumakla yükümlüdür.

İsviçre işçi alımı konusunda bu bilgilere de hâkim olmanız gerekir. Çünkü ülkenin çalışma kültürünü öğrenerek iş yaşamında daha rahat hareket edebilirsiniz.

İsviçre’de Çalışmak İçin Hangi Dili Bilmek Daha Önemli?

İsviçre'de Hangi Diller Konuşuluyor
İsviçre’de Hangi Diller Konuşuluyor

Almanca, ülke genelinde hem günlük yaşam, hem de iş hayatı için işinize yarayacak en önemli dildir. Ülke nüfusunun büyük bir bölümü Alman kantonlarında yaşıyor. Doğal olarak en çok iş imkânı da burada mevcut.

Alman kantonlarında yer alan şirketler, diğer bölgelere göre daha fazla maaş vermektedir. Bölgelere göre en yüksek maaş veren yerler sıralaması şu şekilde;

  1. Alman Kantonları (Basel, Zürih, Bern)
  2. Fransız Kantonları (Lozan, Cenevre)
  3. İtalyan Kantonları (Bellinzona, Lugano)

NOT: İsviçre işçi alımı için avantajlı konuma geçmek adına en az B2 seviyesinde Almanca bilmeniz gerekiyor.

İsviçre’de Çalışmak İçin Şansınızı Arttıracak Tavsiyeler!

İlgili ülkede çalışmak için şirketlere göndereceğiniz bilgiler çok önemli. Genel anlamda aşağıdaki şartları sağlıyor olmanız, şansınızı arttıracaktır. İşte İsviçre işçi alımı için o tavsiyeler;

  • Kesinlikle Almanca, Fransızca, İngilizce ya da İtalyanca dillerinden herhangi birisini bilin. Mutlaka işinize yarayacaktır.
  • Kariyer sitelerinden başvuru yapabileceğiniz gibi ayrıca firmaların web sitelerinden de başvuru yapabiliyorsunuz. Özellikle CV ve Cover Letter hazırlama noktasında etkili olun. Firmalara sadece CV yollarsanız muhtemelen kabul edilmezsiniz. Bu nedenle ayrıca Cover Letter (kendinizi açıkladığınız tek sayfalık mektup) ile başvuru yapmanız gerekmektedir.
  • İsviçre işçi alımı konusunda avantaj elde etmek için nitelikli bir meslek edinin. Nitelikli mesleklerde yapılan başvuruların kabul şansı, daha yüksektir.

İlginizi çekebilir: Kazakistan İş İlanları

Sık Sorulan Sorular

İsviçre İşçi Alımı | Sık Sorulan Sorular
İsviçre İşçi Alımı | Sık Sorulan Sorular

İsviçre işçi alımı için sıkça sorulan soruları sizler için derledim. Sizin de yanıtlanmasını istediğiniz sorunuz varsa YORUM bölümünden bize ulaşabilirsiniz.

İsviçre Türkiye’den işçi alıyor mu?

İsviçre sağlık personeli alımı başta olmak üzere Türkiye’den işçi almaktadır. Yukarıda belirttiğim kanallar üzerinden başvuru yapabilirsiniz.

Advertisement

İsviçre hangi alanda işçi alıyor?

Sağlık, sanayi, teknoloji, turizm gibi sektörler itibariyle alımlar yapılmaktadır. Bu sektörlerde yoğun olarak işçi alımı var.

İsviçre’ye çalışmak için nasıl gidilir?

İlgili ülkede çalışmak için öncelikle oturum izni, sonrasında çalışma izni almanız gerekiyor. Bunun için online başvuru yaparak işe kabul almalısınız.

İsviçre’de iş bulmak kolay mı?

İsviçre, nitelikli işçi alımına ağırlık veriyor. Yani belirli bir uzmanlığınız varsa iş bulabilirsiniz. Ancak ilgili ülkede vasıfsız iş bulmak çok da kolay değildir.

Advertisement

Bir önceki yazımız olan Almanya İş İmkanları 2023 | İşçi Alımı Var Mı? Detaylar… başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

Cevapla

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorum yapmak için tıklayn.

YURTDIŞI İŞ İMKANLARI

Almanya İş İmkanları 2023 | İşçi Alımı Var Mı? Detaylar…

Almanya iş imkanları

Almanya’da çalışmak istiyorsunuz ve iş olanaklarını mı araştırıyorsunuz? Tam olarak doğru adrestesiniz! Sizler için Almanya iş imkanları ve olanaklarını değerlendirdik! Yurt dışı iş imkanlarını araştıran birçok kişinin merak ettiği bir konuydu… Almanya’da iş bulmak için farklı alternatiflere sahipsiniz. Bunlardan birisi Almanya’daki Türk şirketleri iş ilanlarıdır. Bu konuya ayrı bir parantez açarak detaylıca değindik. Almanya iş […]

Okumaya devam et

İŞ BULMA

Gürcistan İş İlanları 2023 | Kariyer Siteleri ve İş İmkanları

gürcistan iş ilanları

Gürcistan iş ilanları arayışında mısınız? Sizler için kariyer sitelerini ve nasıl iş başvurusu yapacağınızı anlatacağız! Gürcistan’da çalışmak istiyorum diyorsanız, bu içerik tam olarak size göre… Gürcistan iş olanakları bakımından oldukça iyi durumda ülkelerden birisidir. Ancak vasıflı işlerde şansınız daha fazla… Gürcistan iş fırsatlarını şimdi inceleyin! Gürcistan’a çalışmak için gitmek, pek çok durum için oldukça mantıklı […]

Okumaya devam et

Trendler

© 2015 finansportali.net | Tüm hakları saklıdır. Kaynak gösterilmeden izinsiz kopyalanamaz.