MAAŞLAR
Akademisyen Maaşları 2023’te Ne Kadar? GÜNCEL BİLGİLER!
Akademik olarak ilerlemek isteyenlerin en çok akademisyen maaşlarını merak ettiğini biliyorum. Sizlere akademik personel maaşları için en yeni bilgileri aktardım. Birçok gencin hayali olan akademisyenlik için kazançları kıdemlere göre sıraladım.
2023’te yapılan %30 zammından sonra akademik personel maaşlarını en güncel haliyle burada bulacaksınız.Öğretim görevlisi, profesör, doçent, yardımcı doçent, bölüm başkanı maaşları ve daha fazlası için okumaya devam edin!
İçindekiler
Üniversite Akademisyen Maaşları 2023
Üniversitede akademisyen ne kadar maaş alır? Unvanlarına göre tek tek sizlere açıklayacağım. Yeni başlayan akademisyen maaşlarından, profesör maaşlarına kadar hepsini detaylıca araştırdım.
Bu maaşların devlet üniversitelerinde geçerli olduğunun altını çizmiş olayım. Sonrasında Özel üniversite akademik personel maaşlarını sizlere ayrıca vereceğim… İşte devlet üniversitelerinde akademisyen maaşları:
Unvan | Maaşları |
---|---|
Araştırma Görevlisi | 18.820 TL |
Öğretim Görevlisi | 18.820 TL |
Dr. Öğretim Üyesi | 20.450 TL |
Doçent | 21.060 TL |
Profesör | 24.000 TL |
Dekan | 28.340 TL |
Rektör | 35.150 TL |
Daha farklı kariyer fikirleri için hazırladığımız yazı ilginizi çekebilir!
Üniversite Araştırma Görevlisi Maaşları
Akademik kariyer yapmak isteyenlerin ilk akademik kadro unvanı olan araştırma görevlileri ne kadar maaş alıyor? Araştırma, inceleme ve deneyler için yardımcı olan kişi ve verilen görevleri yapan araştırma görevlisi maaşı 18.820 TL‘dir.
Öğretim Görevlisi Maaşları
Ders verebilen ve uygulamalı derslerde görevlendirilebilen Öğretim Görevlileri de yapılan zamlardan sonra daha yüksek kazanç elde edebiliyor. Öğretim Görevlisi maaşı 18.820 TL’dir. Akademisyen maaşları için hız kesmeden devam edelim!
Dr. Öğretim Üyesi Maaşları
Araştırma görevlisi olarak akademik kariyerine başlayan Dr. Öğretim Üyeleri unvanlarını yükseltmiş olup, daha yüksek maaş almaktadırlar. Dr. Öğretim Üyesi maaşları güncel olarak 20.450 TL’dir.
Eğer yardımcı Doçent maaşlarını arıyorsanız, cevabınız Dr. Öğretim Üyesi maaşlarıdır çünkü 2018 yılında yardımcı doçent unvanı kaldırılmıştır. Bunun yerine Dr. öğretim üyesi unvanı kullanılır.
En kazançlı masa başı işler için bir liste hazırladık! Aradığınız iş belki de bu liste içerisindedir!
Doçent Maaşları
Akademik kariyer yapmak isteyenler için profesörlükten önceki unvan olan Doçentlik için maaşlar merak ediliyor. Güncel Doçent maaşları 21.060 TL‘dir.
Doçentler akademik kariyerlerinde ilerleyerek profesörlük unvanına erişirler. En çok araştırılan akademisyen maaşlarından birisi de profesör maaşlarıdır. Hadi bunu da öğrenelim.
Profesör Maaşları
Üniversitelerde ders verebilen en yüksek unvana sahip öğretim üyeleri profesörlerdir. Akademik kariyer hedefi olan herkesin hayali olan profesörlük için maaşlar ne durumda? Yeni profesör maaşları 24.000 TL‘dir.
Profesör maaşlarını etkileyen bazı durumların olduğunu söylemem gerek. Profesörün kaç yıldır eğitim verdiğine, kıdemine göre aldığı maaş üzerinde farklılıklar olabiliyor. Böylece ek ödemelerle birlikte maaş 25.000 TL‘yi geçebiliyor.
İdari Birimler Maaşları
Akademisyen maaşlarını araştıranların üniversitedeki idari görev yapanların da maaşlarını araştırdığını biliyorum. İdari birimde çalışan dekan ve rektör de akademisyenlerden seçiliyor. Haliyle onlarında maaşları merak ediliyor. Sizler için araştırdım!
Dekan Maaşları
Üniversitenin eğitim ve öğretim faaliyetlerine devam eden ve bir fakültenin yönetiminden sorumlu kişi olan dekanlar, fakültedeki en yetkili kişilerdir. Dekanların kazançları derecelerine ve kademelerine göre değişiklik gösterebilse de aralarında büyük farklar yoktur.
Ortalama olarak dekan maaşları 28.340 TL civarlarındadır. Şimdi gelelim merak edilen bir diğer konuya…
Öneriyoruz: Önü Açık Meslekler
Rektör Maaşları
Akademisyen maaşları içerisinde sıra en yüksek maaşı açıklamaya geldi. Üniversitelerde akamisyenlerin en yüksek rütbesi rektörlerdir. Akademik personeller arasında en tecrübeli olan profesörler arasından seçilirler.
Bir üniversitenin en üst kademedeki yetkilisidir. Üniversiteden rektörler sorumludur. Rektör maaşları ortalama olarak 35.150 TL civarındadır.
Akademik Personel Maaşlarını Etkileyen Durumlar
Yukarıda akademisyen maaşlarını etkileyen durumların olduğundan bahsetmiştim. Bunları sizin için daha detaylı olarak açıklamak istiyorum. Yukarıda akademik personel maaşları için ortalamalardan bahsettim. Maaşların değişiklik göstermesindeki faktörler şunlardır:
- Memurluk derecesi ve kıdem
- Hizmet verdiği yıl toplamı
- Dil tazminat
- BES kesintisi
- Asgari Geçim İndirimi
- Medeni durum
- Sigorta
- Görev yeri
- Aile – çocuk yardımları
Özel Üniversitelerde Akademisyen Maaşları
Devlet üniversitesi akademisyen maaşlarından sizlere güncel olarak bahsettim. Akademik kariyer hayatına özel üniversitelerde devam eden bir çok kişinin olduğunu da unutmayın. Bu nedenle özel üniversitelerdeki akadamik personel maaşları sizin için önemli. İşte bazı özel üniversitelerde akademisyen maaşları aşağıdadır:En Düşük Maaş En Yüksek Maaş Koç Üniversitesi 13.000 TL 40.000 TL Sabancı Üniversitesi 12.000 TL 35.000 TL Kadir Has Üniversitesi 11.500 TL 32.000 TL Bahçeşehir Üniversitesi 10.700 TL 27.000 TL TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi 12.800 TL 40.000 TL Özyeğin Üniversitesi 12.000 TL 30.000 TL Yeditepe Üniversitesi 10.500 TL 28.000 TL Ankara Medipol Üniversitesi 10.00 TL 18.000 TL İstanbul Atlas Üniversitesi 9.700 TL 17.000 TL İzmir Ekonomi Üniversitesi 11.500 TL 25.000 TL
Türkiye’de birçok özel üniversite bulunuyor. Bu üniversitelerdeki akademisyen maaşları tamamen üniversitenin kendi fiyat politikalarına göre belirleniyor. O nedenle farklılıklar söz konusu olduğunu söylemek mümkün.
En yeni iş fikirleriyle siz de çağa ayak uydurun ve yüksek kazançlar sağlayın!
Akademisyen Olma Şartları
Akemik personel olmak için bazı şartları yerine getirebiliyor olmanız gerekiyor. Akademisyen olma şartları şöyledir:
- 4 yıllık üniversitelerden en az 2,50 not ortalamasıyla mezun olmak
- ALES sınavı için en düşük 70, YDS sınavı için en düşük 50 puan almak
- Yüksel lisansı başarıyla tamamlamak. Doktora eğitimine başlamak
Kimler Akademisyen Olamaz?
Adli sicili bozuk olan, kamu görevlerinden ihraç edilen ve diploma notu 2,50’den düşük olan kişiler için akademisyen olmak mümkün değildir.
Bir önceki yazımız olan Gardiyan Maaşları 2023 – İnfaz Koruma Memuru Maaşı Ne Kadar? başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.
MAAŞLAR
Gardiyan Maaşları 2023 – İnfaz Koruma Memuru Maaşı Ne Kadar?
Gardiyan, bir diğer adıyla infaz koruma memurları birçok kişinin meslek hedefinde bulunuyor. Peki, gardiyan maaşları ne kadar? Yeni atanan, bekar, lise mezunu, sözleşmeli, 4/1 gardiyan maaşı için yapılan zamlardan sonra güncel bilgileri bu içerikten öğreneceksiniz… İnfaz koruma memuru maaşlarından tek tek bahsettikten sonra sizlere en özet haliyle gardiyan nasıl olunur? Şartları neler? Bunlardan da bahsedeceğim. […]
MAAŞLAR
Tıbbi Sekreterlik Maaşları 2023 | Kadrolu ve Sözleşmeli…
Tıbbi sekreterlik, sağlık sektörü için oldukça önemli bir meslek kolu. Bu alanda çalışmak isteyenler, tıbbi sekreterlik maaşları ne kadar? bunu çok merak ediyor. Tıbbi sekreterlik maaşı 2023 bilgilerini sizlerle paylaşıyoruz! Maaşlar; yeni atanan, önlisans mezunu, kadrolu ve sözleşmeli olmak üzere farklı senaryolara göre düzenlendi. Ek olarak tıbbi sekreter nedir, ne iş yapar gibi soruları yanıtladık. […]
- EVDE EK İŞ9 ay önce
İŞKUR Evde Paketleme İşi 2024 – BAŞVURU FORMU!
- EVDE EK İŞ1 yıl önce
Evlere Sabun Paketleme İşi Veren Firmalar Telefon Numaraları (GÜNCEL-2023)
- EVDE EK İŞ1 yıl önce
Evde Çorap Paketleme İşi Veren Firmalar – 2023 İLETİŞİM
- EVDE EK İŞ1 yıl önce
İzmir’de Evlere Paketleme İşi Veren Yerler – 10.000 TL KAZAN
- EVDE EK İŞ2 yıl önce
Ankara Evlere İş Veren Firmalar – 2023 Telefon Numaraları!
- EVDE EK İŞ1 yıl önce
LC Waikiki Evlere İş Veriyor Mu? – AYDA 12.000 TL KAZANÇ!
- EVDE EK İŞ1 yıl önce
İstanbul Evlere Paketleme İşi Veren Firmalar 15.000 TL KAZAN!
- EVDE EK İŞ1 yıl önce
Evde Paketleme İşi Veren Firmalar – 81 İlde Başvuru Bilgisi!